Vivaqua viert 130ste verjaardag met nieuwe muurschildering aan Brusselse hoofdzetel

Voor heel wat werknemers van Vivaqua is de toekomst momenteel onduidelijk.

De Brusselse watermaatschappij Vivaqua heeft maandag haar 130ste verjaardag gevierd met de inhuldiging van een nieuwe muurschildering aan haar hoofdzetel in het centrum van Brussel. Het fresco met de titel "Water valt niet uit de lucht" is een eerbetoon aan het werk dat het personeel van Vivaqua verricht.

De muurschildering werd ontworpen door Fresko Lab is opgebouwd uit een meterslange strook die van op de grond tot aan het dak van het gebouw van Vivaqua loopt. Het werk is onderverdeeld in verschillende etages en toont hoe water vanuit de natuur doorheen ons leven loopt. Het passeert in de kantoren van Vivaqua, op restaurant en in de badkamer. Terwijl er onderweg ook watertesten gebeuren en de werknemers van Vivaqua een lek herstellen.

"We willen dat het publiek Vivaqua en haar personeel beter leert kennen, want vaak zijn ze nog onzichtbaar", vertelt Bernard Van Nuffel, voorzitter van Vivaqua. "Er gaan complexe industriële processen schuil achter het leveren van drinkwater, het regelen van het rioleringssysteem of het beheren van stormbekkens", vervolgt hij.

Brussels schepen voor Cultuur Delphine Houba mocht het fresco mee inhuldigen en benadrukte de vitale rol van zowel water als kunst in de stad. De muurschildering wordt ook opgenomen in het Parcours Street Art van de stad Brussel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?