Vlaamse ambtenaren gewaarschuwd voor onveiligheid rond Maximiliaanpark

© Vlaamse Overheid
| In het Teirlinckgebouw op Thurn & Taxis werken ruim 2.000 ambtenaren werken.

Vlaamse ambtenaren die het Maximiliaanpark voorbij moeten op weg naar hun bureau in het Herman Teirlinckgebouw op de Thurn & Taxis-site, hebben veiligheidsadvies meegekregen na het steekincident in het park van afgelopen maandag. "Wie zich onveilig voelt, neemt best de pendelbus."

Zit de schrik er opnieuw in bij de Vlaamse ambtenaren die werken op de Thurn & Taxis-site? Nog voor het nieuwe Herman Teirlinckgebouw af was, klonk er al bang geroezemoes bij de ambtenaren omdat ze de weg tussen het Noordstation en de nieuwe werkplek gevaarlijk vonden. Overheidsvakbond ACOD plande zelfs acties om de verhuis tegen te gaan.

Nu het Maximiliaanpark door problemen met transmigranten en agressie opnieuw in het nieuws komt, stijgt het onveiligheidsgevoel bij de ambtenaren. Op de muurkrant van het kantoorgebouw wordt opgeroepen om de nodige maatregelen te nemen, weet de krant Het Nieuwsblad.

“Neem de aanbevolen route langs de Simon Bolivarlaan of neem nog beter de pendelbus," klinkt het. Ambtenaren wordt ook aangeraden "niet te koop te lopen met waardevolle spullen" zoals gsm's of laptops.

De wandeltocht tussen Brussel-Noord en het Herman Teirlinckgebouw duurt 13 minuten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?