Ambtenarenvakbond bereidt klacht voor tegen verhuis naar T&T

De ACOD mobiliseert Vlaamse ambtenaren om naar de rechter te trekken tegen hun geplande verhuis naar Thurn & Taxis. “De buurt is te onveilig.”

De 2.600 Vlaamse ambtenaren in Brussel zitten nu nog verspreid over twee gebouwen in de Noordwijk. Het plan is om hen tegen 2016 onder te brengen in een nieuw kantoor op Thurn & Taxis.

Dat ziet vakbond ACOD echter niet zitten, zo weet Het Laatste Nieuws. Niet alleen is de nieuwe site verder stappen, het zou er ook te onveilig zijn. “Het parkje waar de ambtenaren langs moeten staat bekend om drugshandel”, zegt ACOD-secretaris Jan Van Wesemael aan FM Brussel. “Er heeft ook al een schietpartij plaats gevonden. Men kan onze reactie overdreven vinden, maar stel jezelf maar eens in de situatie.”

De ACOD gaat nu individuele ambtenaren mobiliseren en financieel ondersteunen om bij de rechter klacht neer te legen tegen de geplande verhuis.

De Vlaamse overheid plant geleide wandelingen voor de ambtenaren om hen te laten wennen aan de route, maar dat is volgens de ACOD geen oplossing omdat die op de middag georganiseerd zullen worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?