Groen licht voor Vlaamse administratie op T&T

De Raad van State ziet geen graten in de keuze voor Thurn & Taxis als toekomstige locatie voor de Vlaamse ambtenaren in Brussel. De beslissing van de Vlaamse overheid was aangevochten door de promotor van een ander kantoorproject dat meedong.

Met het fiat van de Raad van State komt de verhuis van meer dan 2.000 Vlaamse ambtenaren naar de Havenlaan een stap dichterbij. In tegenstelling tot de andere kandidaten heeft het kantoorproject genaamd Meander echter nog geen vergunning.

Het ontbreken van de vergunning was ook het belangrijkste argument om de keuze van de Vlaamse overheid aan te vechten voor de Raad van State. Die stelt nu echter dat er voldoende garanties zijn dat de vergunning op tijd rond zal zijn om de verhuis zoals gepland tegen 2016 te realiseren. Dat bericht De Tijd op haar website.

Daarnaast was er discussie over over de afstand tot het Noordstation. Die mocht volgens het bestek niet meer dan 1 kilometer bedragen. Volgens de Raad van State voldoet Meander wel degelijk aan alle voorwaarden qua ligging. De aantijging dat de voorwaarden op maat van Meander zouden zijn geschreven, acht het rechtsorgaan niet bewezen.

De procedure tegen de keuze voor Meander was aangespannen door Fedimmo, dat de geplande kantoortoren WTC IV voorstelde als nieuwe stek voor de Vlaamse administratie. Ook Immobel (Brusselstower) sloot zich daarbij aan. AG Real Estate (Silver Tower) hield zich afzijdig. De projecten die naast de opdracht grepen, krijgen mogelijk een nieuwe kans bij de aanduiding van een nieuwe stek voor de Brusselse administratie.

Ook vakbond ACOD dreigde na de beslissing met een procedure maar die kwam er uiteindelijk niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?