Brussel Helpt

Vlaamse Gemeenschapscommissie steunt Babytheek met 2.000 euro

© BRUZZ
25/11/2020
Ook in:
nl fr

Zonder coronacrisis zou de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) 200 spaghetti's maken om te verkopen onder het personeel, maar dat plan is in het water gevallen. Toch wil de VGC-Raad een steentje bijdragen aan Brussel Helpt. De Babytheek krijgt er 2.000 euro bij. "Dankzij onze griffie kunnen we het bedrag toch vrijmaken, zonder de spaghetti's", zegt voorzitter Fouad Ahidar.

Brussel Helpt zamelt dit jaar geld in voor de Babytheek. Met elke 10.000 euro kan de Babytheek uit Elsene een andere organisatie in Brussel helpen om zelf een eigen babytheek op te richten. Zo krijgen meer Brusselse gezinnen toegang tot de uitleendienst van babyspullen, en vinden ze een plek om andere jonge ouders te ontmoeten.

Fouad Ahidar noemt de Babytheek een zeer mooi initiatief. Dat zegt hij aan Gunnar en Séverine. "Het is formidabel dat mensen het dankzij de BRUZZ-reportages leren kennen", zegt Ahidar. "Je ziet dat sommige verhalen zeer schrijnend zijn. Het is niet omdat we armoede niet voor onze ogen zien, dat het niet bestaat. Daarom willen we niet dat enkel individuele Brusselaars geld inzamelen, maar willen wij als overheid ook zelf onze bijdrage leveren."

Het oorspronkelijke plan om 200 zogenaamde 'parlementaire spaghetti's' te verkopen gaat niet door, maar dat had 2.000 euro opgeleverd. "Dankzij onze griffie kunnen we dat bedrag toch vrijmaken, zonder de spaghetti's", zegt Ahidar. "Het zal ons niet armer maken, maar jullie kunnen wel heel veel families blij maken."

Brussel Helpt

Ook jij kan nog geld doneren aan Babytheek Brussel en zo helpen om meer Babytheken in heel Brussel te lanceren. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Babytheek Brussel, Fouad Ahidar, VGC-Raad, Brussel Helpt

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni