| Het ECDC publiceert elke donderdag een landkaart met kleurencodes, gebaseerd op de veertiendaagse incidentie. Dat cijfer wordt dan nog eens afgewogen ten opzichte van de vaccinatiegraad.

Vlaanderen en Brussel kleuren opnieuw donkerrood op Europese coronakaart

© Belga
07/07/2022

Vlaanderen en Brussel kleuren donderdag opnieuw donkerrood op de coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Wallonië behoudt voorlopig wel zijn rode kleur.

Het ECDC publiceert elke donderdag een landkaart met kleurencodes, gebaseerd op de veertiendaagse incidentie. Dat cijfer wordt dan nog eens afgewogen ten opzichte van de vaccinatiegraad. De kleuren variëren van groen tot oranje, rood en donkerrood, afhankelijk van de ernst van de epidemiologische situatie. Sommige gebieden zijn ook donkergrijs ingekleurd of gearceerd doordat er te weinig werd getest of gewoonweg geen gegevens voorhanden zijn.

Op de nieuwe kaart kleuren haast alle landen en regio's waar voldoende getest werd, donkerrood. Ook Vlaanderen en Brussel horen daar sinds donderdag opnieuw bij. Daarnaast kleuren ook onder meer Frankrijk, Italië, Griekenland en Portugal volledig donkerrood.

Wallonië blijft rood, net als Letland, delen van Ierland, Spanje, Kroatië en Slovenië. Mayotte, het Franse overzeese departement voor de kust van Mozambique en Madagaskar, is de enige oranje regio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, corona, vaccinatie, ecdc

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni