Vlaanderen maakt 750.000 euro vrij om Brusselse organisaties coronaproof te maken

© Saskia Vanderstichele
| Wijkgezondheidscentrum De Brug in Molenbeek ontving iets meer dan 25.000 euro en kocht daarmee onder meer materiaal aan om het telefonisch en virtueel contact tussen patiënten en zorgverstrekkers te bevorderen.

De Vlaamse regering maakt 750.000 euro uit het Vlaamse Brusselfonds vrij om 51 organisaties in Brussel te steunen in het coronaproof maken van hun werking. Met de steun kunnen ze de kosten dekken die ze in de afgelopen maanden maakten om hun publiek en werknemers in een veilige omgeving te ontvangen.

In de zomer van 2020 werd vanuit het Vlaamse Brusselfonds een projectoproep gelanceerd voor kleine investeringen die Vlaams-Brusselse organisaties maakten naar aanleiding van de coronacrisis. De maximumsubsidie waar ze op kunnen rekenen, bedraagt 30.000 euro. De Vlaamse regering selecteerde 51 projecten die hun werking coronaproof maakten door te investeren in hygiënische voorzieningen, de aankoop van werkmateriaal, digitalisering of de creatie van extra publiek toegankelijke binnen- en buitenruimte.

"Vele organisaties hebben de werking grondig moeten aanpassen of stilleggen. Het coronaproof maken van de werking vraagt veel inspanningen van hen. Via deze subsidies wil de Vlaamse overheid de Brusselse organisaties een duwtje in de rug geven in deze moeilijke tijden en nieuwe samenwerkingen over de sectoren heen aanmoedigen", vertelt Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle (CD&V).

Om te zien hoe de subsidies besteed worden, ging minister Dalle maandag langs in Wijkgezondheidscentrum De Brug in Molenbeek. Die organisatie ontving iets meer dan 25.000 euro en kocht daarmee onder meer materiaal aan om het telefonisch en virtueel contact tussen patiënten en zorgverstrekkers te bevorderen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?