Voedingssalon pakt dit jaar uit met interactieve kookateliers

© Brusselse voedingssalon
| Nieuw dit jaar zijn de interactieve kookworkshops in het Cooking Theatre in paleis 4. Die vinden dagelijks plaats om 12, 14 en 16 uur.

In de paleizen 4,5 en 8, alsook op de patio van Brussels Expo vindt vanaf zaterdag weer het Brusselse voedingssalon plaats. Tot en met 21 oktober kan je daar onder andere terecht in het ambachtsdorp voor artisanale producten. Nieuw dit jaar zijn de kookworkshops in het Cooking Theatre, waar de bezoekers zelf hun kookkunsten kunnen etaleren.

Het draait op de 89ste editie van het Brusselse voedingssalon niet alleen om zelf koken en proeven. Je kan er ook een kijkje gaan nemen op de tentoonstelling Handmade in Germany. Dat concept keert jaarlijks terug en werpt een blik op de eetculturen van verschillende landen overal ter wereld.

Cooking Theatre

Na Hong Kong, China, Rusland, Nederland en Denemarken, is nu Duitsland aan de beurt. De expositie focust op de kwaliteit van Duitse producten en wat er zo goed aan is. Daarnaast raadt medewerker Patrick De Greef iedereen aan om de sfeer en vooral de geur te gaan opsnuiven in het Cooking Theatre in paleis 4.

“Elke dag om 12, 14 en 16 uur worden daar kookateliers georganiseerd waar bezoekers zelf hun kookkunsten kunnen etaleren. Dat is nieuw in vergelijking met vorig jaar toen de workshops nog niet interactief waren”, zegt De Greef aan BRUZZ.

Foodtruck village

Op het voedingssalon is ook plaats vrijgemaakt voor een foodtruck village. “Met 14 trucks in plaats van 3 op de vorige editie hebben we dat onderdeel van het salon stevig uitgebreid. Je vindt er zowel Thaïse gerechten, Mexicaanse taco’s als boulettes speciales terug”, legt De Greef uit.

De organisatie houdt dit jaar ook een speciale actie op verkiezingsdag. “Deze zondag betaal je op vertoon van je oproepingsbrief slechts 3,50 in plaats van 10 euro aan de kassa. Op andere dagen bestel je een ticket beter via de website. Online krijg je een korting van 50 procent en betaal je dus maar 5 euro", aldus De Greef nog.

Op dinsdag 16 oktober is het vrouwendag. Dan zijn de paleizen van de Brussels Expo volledig gratis toegankelijk voor vrouwen. Wie nog meer wil weten over het Brusselse voedingssalon, surft best naar de website van het evenement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?