Voetbalclub Union promoot adoptie van huisdieren

© BRUZZ
15/03/2022

Met een veiling en een promocampagne wil Union Saint-Gilloise het dierenasiel Veeweyde in Anderlecht steunen. De club wil zo ook de adoptie van huisdieren promoten.

Union Foundation, de sociale werking van de voetbalclub, kondigde dinsdagochtend de samenwerking met het dierenasiel Veeweyde aan. Onder de noemer Union Veeweyde wil de leider in 1A visibiliteit geven aan het dierenasiel. Dat doet de club met een campagne waarvoor de voetbalspelers poseren voor een foto in het gezelschap van een dier.

Voor de wedstrijd tegen KV Oostende zullen de spelers het veld betreden met de fotokaders. Die signeren ze, waarna de foto’s geveild worden ten voordele van het dierenasiel.

“Het is een perfecte samenwerking voor ons dierenasiel, met een knipoog naar het voetbal. Union speelt positief voetbal met een groot hart en op die manier wordt hier ook voor dieren gezorgd”, klinkt het. “Een dier adopteren is ook een warm gebaar. Het belangrijkste is dat onze dieren een nieuwe thuis vinden en dat de Union Foundation daarbij wil helpen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni