Dit was The Belgian & European Pride op BRUZZ

19/05/2023
Updated: 20/05/2023 18.00u

Onder de slogan ‘Protect the protest’ trok de kleurrijkste parade van het jaar weer door de straten van Brussel. Mét praalwagens ook weer. En je hoefde helemaal niets te missen van The Belgian & European Pride want BRUZZ zat er met de neus op.

De Pride Parade is intussen afgelopen. Op dezelfde plek waar die begon, eindigde de Parade en dat is op de Kunstberg. Wij waren erbij en volgden de optocht voor jou op met interessante interviews. Herbekijk hieronder enkele kleurrijke Pride Parade-beelden.

Wie naar de Kunstberg afzakt kan trouwens ook de BRUZZ-dj’s aan het werk zien. Dj’s iNess, Manz, Shaft Crew, Thom Leblanc en Rokia Bamba zorgen daar op het podium voor de nodige ambiance! Het volledige programma concerten en dj’s vind je hier.

BRUZZ-dj Maxim van Shaft Crew

Op de Kunstberg staat een BRUZZ-stage. Maxim van Shaft Crew draaide er een heerlijke set met opvallend veel disco-classics. Zo wil hij wat 80s vibes in de Pride brengen.

Speciaal vanuit Schotland naar de Brusselse Pride

Nathalie en Emma houden van de Pride in Brussel omdat het een van de grootste ter wereld is. Zij vinden dat onze hoofdstad een voorbeeld is voor andere steden. Liefde is liefde voor de Schotse meisjes. Als je aanwezig bent op de Pride, toon je volgens hen dat je er ook zo over denkt.

Frede van Campagne ROSA

Campagne ROSA is ook aanwezig op de Pride Parade. Zij strijden tegen alle vormen van discriminatie en daarnaast in het bijzonder tegen het kapitalisme.
Frede van campagne ROSA vertelt dat het belangrijk is om te protesteren tijdens de Pride. Voor haar blijft de strijd duren tot de rechten die op papier staan, ook werkelijk te voelen zijn voor elke minderheidsgroep.

Voor Erik is de Pride vooral een feest

Erik is jaarlijks van de partij op de Pride. Hij is trots dat België het zo goed doet op vlak van LGBTQI+-rechten. Naar zijn ervaring hinkt de maatschappij hier en daar nog wat achterop, maar ook dat ziet hij helemaal goedkomen.

Pete loopt aan de kop van de Parade

Pete wil niets missen van de Pride Parade. Hij vindt het jammer dat er nog steeds landen zijn waar queer mensen zichzelf niet kunnen zijn. Daarom is het volgens hem belangrijk dat we in Brussel de rechten vieren die de LGBTQI+-gemeenschap verworven heeft.

Eef Heylighen van çavaria

Eef Heylighen van belangenorganisatie çavaria verwacht heel wat mensen vandaag op de Pride. Dat is volgens haar een goed teken, want het toont dat steeds meer mensen strijden voor gelijke LGBTQI+-rechten. Het thema van de Pride is 'Protect the Protest' en dat is niet voor niets. Naar Eef haar gevoel wordt het moeilijker om op te komen voor gelijke rechten. Deze Pride is een teken van solidariteit naar andere landen waar de queer gemeenschap elke dag moet vechten voor hun rechten.

Radjiny Schiltz coördinator van de Brussels Pride 2023

Radjiny Schiltz is coördinator van de Brussels Pride dit jaar. Voor het eerst opent ze de Parade en dat is voor haar een speciaal moment. Ze heeft één duidelijke boodschap: kom als jezelf!

Live bij BRUZZ

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni