Dit was de Pride-special vanuit The Agenda

19/05/2023
Updated: 19/05/2023 19.52u

Brussel bereidt zich voor op The Belgian & European Pride van zaterdag 20 mei. En Gunnar is erbij. Volg hier onze Pride-special vanuit bar en safe space The Agenda. We nodigen tal van gasten uit die zich inzetten voor de rechten van de LGBTQIA+-gemeenschap. Only rainbow vibes van 16u tot 19u!

BRUZZ-dj's Iness en Thom Leblanc draaien morgen op de Kunstberg

Onze dj's Iness en Thom Leblanc zullen morgen ook draaien op het podium op de Kunstberg. Iness opent de show om 12 uur met een funky set en veel nostalgische hits. Thom sluit dan weer de dag af met veel gay anthems. Voor Iness is de Pride de dag waarop ze zich extra geïnspireerd voelt door de queer gemeenschap. Voor Thom Leblanc is het dan weer de enige dag waarop we kunnen tonen aan andere landen hoe vrij we echt kunnen zijn.

Pieter Ghyssels van Anaktisi

Pieter Ghyssels van Anaktisi wil graag het taboe rond seksueel geweld doorbreken via praatgroepen. Die worden begeleid door mensen die zelf al slachtoffer van seksueel misbruik waren. Dat de vzw intussen met wachtlijsten werkt, toont aan dat het initiatief broodnodig is.

Nathanaël is uitbater van The Agenda

Nathanaël is uitbater van onze uitzendlocatie The Agenda. Dat is een queerbar in Plattesteen, maar bovenal een safe space. Ze onderscheiden zich van andere queercafés doordat ze extra inzetten op diversiteit en veiligheid. Wanneer je voor het eerst langsgaat in The Agenda, krijg je bijvoorbeeld een korte uitleg over de huisregels en hun principes.

Saquib Ahmad van Fighting Fears

Saquib Ahmad stelt de twee maanden jonge vzw Fighting Fears voor. Zij steunen queer mensen in hun welzijn en zelfvertrouwen. Daarvoor werken ze met therapeuten en coaches die zelf deel uitmaken van de LGBTQI+-gemeenschap. Op zondag organiseert Fighting Fears een Drag Brunch met heerlijk buffet.

DJ Prince X draait op Outrageous

Prince X draait vanavond, net zoals vorig jaar, op Outrageous. Dat is het openingsfeest van de Pride in de AB. "Vorig jaar was het al fenomenaal, maar ik wil dat de sfeer nog beter is deze keer," klinkt het. Voor de dj draait de Pride vooral om vrijheid, kunnen schitteren en jezelf kunnen zijn. En toch is er ook nog werk aan de winkel om voornamelijk queer POC's zich veilig te laten voelen in Brussel.

Hilde De Greef en Eddy Somers van Rainbow Ambassadors

Hilde De Greef en Eddy Somers van Rainbow Ambassadors plaatsen de queer senioren op de voorgrond. Zij worden namelijk al snel vergeten. Omdat oudere LGBTQI+ mensen in een andere tijdsgeest opgroeiden, gebeurt het weleens dat ze op latere leeftijd terug in de kast kruipen. Daarom zet Rainbow Ambassadors zich in voor een queervriendelijke ouderenzorg.

Souria Cheurfi van Psst Mlle en Outrageous

Souria Cheurfi van Psst Mlle vindt dat er meer queer spaces nodig zijn in Brussel voor een diverser publiek. Psst Mlle is een inclusief en feministisch platform voor ondervertegenwoordigde artiesten. Vanavond verzorgen zij met Outrageous het feestje in de AB. Toch wil Souria ons er nog eens aan herinneren dat de Pride naast feest vieren ook om protest draait.

Sylvie Aerts van RainbowHouse

Sylvie Aerts is vertegenwoordiger van Rainbow Friends en was de voorbije week al te gast in het radioprogramma d'Office bij Séverine. Nu schuift ze bij Gunnar aan in The Agenda en vertelt ze dat de Pride voor haar hét moment is om te tonen wie ze is en wat haar eisen zijn. De Brusselse Pride is een protest omdat er nog steeds heel wat Europese landen zijn waar de LGBTQIA+-gemeenschap onderdrukt of verbannen wordt. Polen, Hongarije en zelfs Italië, het is soms dichterbij dan we denken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni