Volgend jaar betaal je ook elektronisch in zwembaden Brussel-Stad

© Belga
05/11/2019

Vanaf 1 januari 2020 zal het in de drie zwembaden van de stad Brussel in de Marollen, Laken en Neder-Over-Heembeek eindelijk mogelijk zijn om elektronisch te betalen. Tot nog toe was het enkel mogelijk om cash te betalen.

De aankondiging kwam er na een vraag van oppositielid Els Ampe (Open Vld), want zij had vastgesteld dat er in het Zwembad van Laken enkel met cash kon betaald worden. "Prehistorisch", noemde Ampe het maandagavond op de gemeenteraad.

Schepen Hellings bevestigt dat er nog niet elektronisch betaald kan worden, maar dient het liberale gemeenteraadslid meteen van antwoord. "In 2019 is dit inderdaad absurd. Ik veronderstel dat uw technologische ontsteltenis geen prioriteit was voor mijn voorganger, uw MR-collega, Alain Courtois", zegt Hellings.

Bankkaart of smartphone

De Baden van Brussel keurden op 15 oktober al de nodige administratieve en logistieke ingrepen goed die nodig zijn om de zwembaden uit te rusten met elektronische betaalmogelijkheden. Eind november wordt een leverancier voor de betaaltoepassing gekozen en in december zal de uitrusting geïnstalleerd worden. "Kortom, vanaf 1 januari 2020 kunnen alle zwemmers met hun bankkaart of smartphone de toegang betalen tot de gemeentelijke zwembaden van de stad Brussel", verklaart Hellings.

Brussels schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (DéFI) kreeg ook een vraag over het tekort aan geldautomaten. Hij gaf mee dat er verdeeld over 95 plaatsen op het grondgebied van Brussel-stad nog 210 automaten zijn om geld af te halen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Haren , Neder-Over-Heembeek , Samenleving , elektronisch betalen , zwembaden Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni