Volksreceptie op Grote Markt in de maak voor 11 juliviering

© Muntpunt
| Brussels Danst kleurde de voorbije jaren de Vlaamse feestdag.

Vlaams minister voor Brussel Sven Gatz (Open VLD) laat onderzoeken hoe het concept van een volksreceptie kan geïntegreerd worden in het programma van de 11 juliviering in Brussel.

Dat antwoordde Gatz woensdag in de commissie Brussel van het Vlaams Parlement op een vraag van Karl Vanlouwe (N-VA). Gatz verklaarde dat er reeds verschillende overlegmomenten over het volksfeest geweest zijn tussen Muntpunt, het Vlaams communicatiehuis in Brussel dat de 11 juliviering in de hoofdstad organiseert, en zijn kabinet.

Het is de bedoeling dat de volksreceptie niet beperkt wordt tot een drankje, maar dat er ook een creatieve invulling gegeven wordt. De volksreceptie zou plaatsvinden tijdens het voorprogramma van de viering op de Grote Markt van Brussel. "Het moet financieel haalbaar zijn, maar daar geraken we wel uit", voegde de Vlaamse minister voor Brussel er nog aan toe.

Gatz wijst er tegelijk op dat er zoveel initiatieven zijn op 11 juli in de hoofdstad. Zo vindt ook in de Spiegelzaal van het Brussels Parlement een receptie van de raad van de VGC plaats. Die kan volgens hem best in de volksreceptie opgenomen worden.

Vanlouwe is blij dat het grote volksfeest er komt. In Antwerpen en Gent kennen dergelijke volksrecepties naar aanleiding van het nieuwe jaar een groot succes. De Brusselse N-VA'er wil ook graag dat de receptie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), die traditioneel doorgaat in de Spiegelzaal van het Brussels Parlement, in het volksfeest opgenomen wordt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?