Voortbestaan stripmuseum bedreigd door coronacrisis

© Daniel Fouss - Belgian Comics Art Museum
| Robbedoes in het Belgisch Stripmuseum.

Het stripmuseum is een van de vele Brusselse musea die door de verstrengde coronamaatregelen opnieuw op slot gaan. De gedwongen sluiting kan wel eens de doodsteek betekenen voor de instelling die weinig of geen subsidies krijgt en voor zijn bestaan afhankelijk is van ticketverkoop.

“Na de eerste gedwongen sluitingsperiode zijn we er opnieuw met volle moed ingevlogen met onder andere een coronaproof parcours door het museum en een tentoonstelling over de Spaanse striptekenaar Juanjo Guarnido,” zegt Tine Anthoni van het stripmuseum aan VRT NWS.

“Die was vooral bedoeld om binnenlandse bezoekers te lokken. Maar de zomer was niet geweldig. Er waren veel minder bezoekers want de buitenlandse toeristen lieten Brussel duidelijk links liggen. We gaan nu eerst en vooral de koppen bij elkaar steken en zien wat we kunnen doen,” voegt ze daar aan toe.

Raad van bestuur

Fernand Van Vosselen, voorzitter van de raad van bestuur van het stripmuseum, laat weten dat er morgen een bijeenkomst gepland staat om te bekijken welke stappen er gezet kunnen worden om het voortbestaan van het museum te verzekeren.

Het stripmuseum opende zijn deuren op 6 oktober 1989. Het is in normale jaren, met 200.000 bezoekers, één van de toeristische topattracties in onze hoofdstad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?