Voorzitter raad van bestuur vraagt VRT-directie onderling vertrouwen te herstellen

© PhotoNews
| De zendmast van VRT-en RTBf aan de Auguste Reyerslaan.

Luc Van den Brande, de voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, heeft zaterdag het directiecollege van de openbare omroep opgeroepen om het vertrouwen onder elkaar op korte termijn te herstellen.

Vrijdag raakte bekend dat CEO Paul Lembrechts bij de raad van bestuur het ontslag had gevraagd van directeur media en productie, Peter Claes. De raad van bestuur ging daar niet op in. Claes is wel tijdelijk op non-actief gezet. Het interne gerommel aan de top van de VRT komt ongelegen, met de onderhandelingen over een nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse regering voor de deur.

In een persbericht vraagt Van den Brande nu aan de directie "uitsluitend te handelen in het belang van de VRT en dit ten dienste van onze kijkers en luisteraars en van het globale media aanbod in Vlaanderen".

De voorzitter wijst erop dat de raad van bestuur unaniem besloot niet in te gaan op de vraag tot ontslag van Claes, de feitelijke nummer twee aan de Reyerslaan. Van den Brande vraagt "Claes en het voltallig directiecollege om op korte termijn het vertrouwen onder elkaar te herstellen".

"Indachtig de belangrijke maatschappelijke opdracht van de VRT, rekent Luc Van den Brande erop dat iedereen zich constructief opstelt om tot de nodige oplossingen te komen", zo besluit het persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?