Vorst heeft eigen winteropvang

MW
© BRUZZ
05/01/2022
Updated: 05/01/2022 17.28u

De gemeente Vorst gaat zoals vorige winter opvangplaatsen aanbieden aan daklozen. Met de hulp van vrijwilligers biedt de gemeente warme maaltijden aan. Het wil daarnaast ook een luisterend oor bieden voor mensen in moeilijkheden.

Van maandag tot vrijdag, tussen 10u en 14u, kunnen daklozen en mensen in moeilijkheden terecht in de Luikstraat voor een warme maaltijd en een luisterend oor. De preventiedienst van Vorst wil zo een veilige plek creëren waar daklozen kunnen samenkomen om te eten, praten of uit te rusten.

De gemeente roept haar inwoners op om warme kleren, schoenen, verzorgingsproducten of conserven in te zamelen. Alle hulp is welkom om mensen in moeilijkheden te helpen.

“De coronacrisis heeft de moeilijkheden waarmee een groot deel van de bevolking kampt, op scherp gesteld. Het was dan ook nodig om dit jaar opnieuw winterplan uit te rollen,” zegt schepen van Preventie in Vorst Fatima-Zohra El Omari (PS). Ze benadrukt dat het project alleen kan slagen “dankzij de hulp en generositeit van onze inwoners en het werk van de mensen van de dienst Preventie."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni