Vorst huurt zes nieuwe camera’s tegen zwerfvuil

© PhotoNews

De gemeente Vorst zal haar grondgebied uitrusten met zes camera’s om mensen die zwerfvuil achterlaten op heterdaad te kunnen betrappen. Dat heeft het schepencollege op donderdag beslist.

Dat schrijft La Capitale, en wordt aan onze redactie bevestigd door schepen van Openbare Netheid Saïd Tahri (PS). De Vorstse gemeentearbeiders halen soms meer dan twee ton afval per dag op, onthulde Tahri eerder deze maand. “Maar als we ze niet op heterdaad betrappen, hebben we geen bewijs dat aantoont dat het afval van die bepaalde persoon afkomstig is,” klinkt het.

Om de strijd tegen het zwerfvuil kracht bij te zetten, zal de gemeente zes camera’s huren. Het gaat om toestellen die door een externe onderneming zullen worden beheerd. Vanaf midden januari 2021 kunnen ze in gebruik worden genomen.

“Het zullen camera's zijn die bijvoorbeeld elke maand of elke twee weken van plaats kunnen wisselen,” aldus Tahri. "Op deze manier willen we de inwoners van Vorst een nette gemeente aanbieden zoals ze die verdienen."

Volgens Tahri is er budget voorzien om de camera's alvast enkele jaren te gebruiken. "Nadien is het contract hernieuwbaar."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?