Vorst rolt leveringsplan voor mondmaskers uit

© Ivan Put
| Het coronavirus houdt Brussel in de tang.

De gemeente Vorst zal zelf mondmaskers leveren bij alle 65-plussers op haar grondgebied. Alle andere inwoners ouder dan 12 jaar kunnen een mondmasker bestellen en die dan later zelf op afspraak ophalen.

De prioriteit van de gemeente was om het gemeentepersoneel in de frontlinie te voorzien. Zij mochten begin april al hun stoffen mondmaskers in ontvangst nemen. Nadien ging de aandacht naar kwetsbare en geïsoleerde ouderen. Ook zij zijn intussen uitgerust.

Levering voor 65+'ers

Intussen maakte het gemeentebestuur werk van een bestelling voor alle Vorstenaren ouder dan 12 jaar via een openbare aanbesteding. Bij de verdeling van die tienduizenden maskers krijgen 65-plussers voorrang. Zij hoeven niets te doen. Gemeentepersoneel zal vanaf 4 mei maskers in hun brievenbus deponeren.

Andere Vorstenaren kunnen een bestelling plaatsen via het telefoonnummer 0800 35 244 of een invulformulier dat terug te vinden is op de gemeentewebsite. Afhalen kan dan op uitnodiging bij inzamelpunten. De gemeente communiceert de plaats, de datum en het tijdstip van de ophaling. Per persoon is één mondmasker voorzien.

Op eigen houtje

"Mondmaskers vormen een belangrijke gezondheidsmaatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. Het is belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt om de gemeenschap te beschermen", aldus burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo).

De Vorstse burgervader had gehoopt op een groepsaankoop via de federale overheid. "De Nationale Veiligheidsraad had maskers voor elke burger beloofd, maar vergat erbij te vermelden dat de lokale besturen daarvoor moesten zorgen. De gemeente zal ervoor zorgen dat iedereen een mondmasker krijgt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?