| Het lichaam van de man werd aangetroffen in Hotel Manhattan.

Vrijgelaten gedetineerde dood aangetroffen in hotel op Adolphe Maxlaan

© Chris Verhaeghe
25/03/2020
Updated: 25/03/2020 14.23u

In het hotel Manhattan op de Adolphe Maxlaan is dinsdagochtend het lichaam van een man aangetroffen. Politie en parket beschouwen het overlijden als verdacht. De man was enkele dagen voordien vrijgelaten uit de gevangenis in het kader van de coronamaatregelen.

De precieze omstandigheden van het overlijden zijn nog niet gekend, maar het parket vermoedt dat de man met geweld om het leven is gebracht. "We hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag", meldt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse.

Het parket en de onderzoeksrechter zijn dinsdag in de late namiddag ter plaatste afgestapt. "Intussen is er ook een verdachte opgepakt. Het gerechtelijk onderzoek is lopende en in het belang van het onderzoek zal er niet verder gecommuniceerd worden."

Het parket bevestigt wel nog dat het slachtoffer tot vorige week nog in de cel zat, maar werd vrijgelaten in het kader van de coronamaatregelen. "De man werd een aantal dagen voordien onder voorwaarden in vrijheid gesteld, onder andere door de algemeen gekende sanitaire situatie in de gevangenissen. Het slachtoffer was gevangene voor feiten die vreemd zijn aan diegene die zich deze dinsdag hebben voorgedaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , verdacht overlijden , Hotel Manhattan Adolphe Maxlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni