Vroedvrouwen op de fiets krijgen stek in Huis van het Kind

De ploeg van Wheel of Care met Bianca Debaets (CD&V), bevoegd VGC-collegelid voor Gezin.

Het gaat goed met de Brusselse vroedvrouwen op de fiets. Met het geld dat de start-up Wheel of Care heeft verzameld via subsidies en crowdfunding, kunnen ze vier nieuwe collega’s aannemen en extra elektrische fietsen kopen. Ook krijgen ze een plekje in het gloednieuwe Huis van het Kind.

Met Wheel of Care bezoeken vroedvrouwen Flora Billiouw en Bianca Eerens moeders en pasgeboren kinderen thuis, en ze doen alles op de fiets. Tijdens het eerste jaar bezochten ze zo driehonderd Brusselse gezinnen van vijftig verschillende nationaliteiten.

Na een crowdfundingcampagne verzamelde de start-up 15.000 euro. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) verdubbelde dat bedrag met een subsidie. “Met dit duwtje in de wielen kan Wheel of Care nieuwe elektrische fietsen, uitrusting en medisch materiaal aankopen”, zo licht Bianca Debaets, bevoegd VGC-collegelid voor Gezin, toe.

In de loop van de maand april zullen de kersverse vroedvrouwen Amanda Vanderheyden en Hella Buttiens samen met de nieuw aangetrokken verpleger Thomas De Craemer en verpleegster Julie Detemmerman op de e-bike springen om Brusselaars thuis te verzorgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?