VUB kan rekenen op expertise van 22 nieuwe fellows

HD
© Belga
21/06/2019

De Vrije Universiteit Brussel heeft vrijdag in het Academiënpaleis haar 22 nieuwe fellows voorgesteld die drie jaar lang hun expertise en hun netwerk ter beschikking stellen van de studenten en het onderwijsinstituut. Het is al de achtste keer dat de VUB nieuwe fellows voorstelt.

In de nieuwe lichting fellows van 2019 zitten verschillende bekende namen als stand-up comedian Erhan Demirci, algemeen directeur bij Oxfam-Solidariteit België Eva Smets, CEO van Club Brugge Vincent Mannaerts, oprichter van Golazo Group Bob Verbeeck, Brussels politica Annemie Maes en auteur Dalilla Hermans.

Die laatste was ook keynote speaker en had het in haar speech over inclusie en diversiteit. "Ik herinner me nog de eerste dag op de universiteit toen ik als enige gekleurde persoon de aula binnen kwam en de stemmen voelde fluisteren. De universiteit is me sindsdien altijd bijgebleven als een witte en enge leefwereld. Ik gebruikte daarom alle grote woorden die ik kende om indruk te maken, maar nu spreek ik gewoon zoals ik ben", vertelt Hermans.

De fellows vullen hun engagement vaak op hun eigen manier in. Sommige fellows geven gastlezingen, anderen begeleiden de studenten bij hun masterproef, brengen data aan voor onderzoeken of faciliteren het vinden van een stage in bedrijven en instellingen. Tegelijkertijd kunnen deze mensen uit onder meer de bedrijfswereld, het middenveld, de cultuursector en de politiek ook voor de VUB-decanen een meerwaarde betekenen dankzij strategisch advies of nieuwe inzichten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , VUB-fellows , Dalilla Hermans , Eva Smets , Vincent Mannaerts , Bob Verbeeck , Annemie Maes , erhan demirci

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni