VUB-studenten krijgen les in de stad

© Jeremy Wilburn

Studenten van de Brusselse universiteit ruilen binnenkort de aula in voor de metropool. In het kader van het VUB-project KONEKT.BRUSSELS trekken ze vlak voor de krokusvakantie een week lang de stad in voor hun colleges. De proffen worden daarbij vervangen door bedrijfsleiders en cultuurdirecteurs.

“Onze studenten moeten de stad in,” zei Caroline Pauwels vorig jaar in haar maidenspeech als kersvers VUB-rector. Dat ze al langer broedt op het idee, bleek een paar maanden eerder ook al in ons debatprogramma De Kenners. Nu voegt de rector de daad bij het woord: de studenten moeten binnenkort een week lang de campus uit en Brussel in.

Tijdens deze off-campus week worden zo veel mogelijk opleidingen van de campussen Etterbeek en Jette gedoceerd in Brusselse bedrijven, rechtbanken, sportclubs, cultuurhuizen, gemeentehuizen en musea. De professoren worden dan ook gepast vervangen door de C.E.O., magistraat, coach, directeur of schepen ter plaatse.

Een voorbeeld dat de VUB alvast vrijgeeft zijn de Brusselse Belfius-kantoren, met de C.E.O. als gelegenheidsdocent. Meer locaties en 'gastproffen' worden komende maandag bekend gemaakt, tijdens het Mindblowers-evenement dat de VUB organiseert in de KVS. De twee Brusselse instellingen openen samen het academische en artistieke seizoen, onder het thema ‘verzet’.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook