| Studenten vieren het afstuderen op de Grote Markt.

VUB-studenten ontvangen opnieuw diploma op Grote Markt

© Belga
03/10/2023

Samen met de Université Libre de Bruxelles (ULB), de Hogeschool Francisco Ferrer (HEFF) en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel mogen de kersvers afgestudeerden van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) van 9 tot 15 oktober opnieuw het diploma in ontvangst nemen op de Brusselse Grote Markt. Dat gebeurt voor het vierde jaar op rij.

Gedurende de ceremonie mogen de studenten naar goede gewoonte het diploma in ontvangst nemen op het balkon van het Brusselse stadhuis. Om 14.30 uur halen de studenten de toga op in het Patriciërshuis in Brussel, vanaf 16 uur gaat de ceremonie van start. Gedurende zeven dagen staan de Grote Markt en de omgeving in het teken van dit grote evenement.

"Ik heb er heel veel zin in, ben benieuwd naar de ceremonie, maar vooral naar wat het leven voor mij te bieden heeft na de VUB", zegt de zopas afgestudeerde Lize Nelissen.

"Op de Grote Markt je diploma in ontvangst nemen, is een heel symbool, en de stad Brussel is verheugd om studenten en hun familie van deze ervaring te laten genieten. We zijn 4 jaar geleden begonnen met deze nieuwe traditie en het is nu een integraal onderdeel geworden van de Brusselse studentenervaring", zegt burgemeester Philippe Close (PS).

Voor de gelegenheid doet een uniek Manneken Pis-kostuum de intrede in de garderobe van het kleine Brusselse standbeeld, waarbij een velcro en inwisselbaar logo de deelnemende universiteiten eren.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni