| De witte zak wordt wel opgehaald.

Vuilnisophaling verzekerd, behalve voor blauwe en gele zak

© BRUZZ - Belga
06/04/2020

De vuilnisophaling in Brussel blijft verstoord. Door een tekort aan personeel is het niet zeker dat de blauwe zakken (PMD) en de gele zakken (papier en karton) worden opgehaald. De Brusselaar zal wel altijd zijn witte zak op de stoep kunnen zetten. Van de lopende stakingsaanzegging was maandag op het terrein weinig te merken.

De blauwe zakken met PMD-afval worden normaal gezien op maandag, dinsdag en woensdag opgehaald in de verschillende gemeenten. Voor de gele zakken met papier en karton gebeurt dat op woensdag, donderdag en vrijdag.

Net zoals vorige week werd aan de inwoners gevraagd om dit vuilnis niet buiten te zetten en te wachten tot de ophaalrondes hersteld zijn. De ophaling van de witte zakken (huisvuil) is wel verzekerd in alle Brusselse gemeenten.

Stakingsaanzegging loopt

Onder het personeel van Net Brussel heerst er hier en daar onvrede over de hygiënemaatregelen, want er zouden geen mondmaskers en desinfecterende gel voorhanden zijn. Daarom dienden vakbonden ACV en ACOD afgelopen weekend een stakingsaanzegging in.

"Het doel is niet om te staken, maar om ervoor te zorgen dat de vuilnisophalers die zich niet veilig voelen beter te beschermen", verduidelijkt ACOD-afgevaardigde David Van Leirsberghe. Al valt het volgens de bonden niet uit te sluiten dat er enkelingen het werk neerleggen.

Maandag viel daar alvast weinig van te merken, want de witte zakken werden gewoon opgehaald.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Brussel Net, vuilnisophaling, Net Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni