Vuurwerk op Paleizenplein lokt 55.000 toeschouwers

© BRUZZ - Belga
01/01/2024

Ondanks het slechte weer heeft het traditionele vuurwerk op het Paleizenplein 55.000 toeschouwers gelokt. Dat meldt burgemeester van Brussel-Stad Philippe Close (PS).

Door de slechte weersvoorspellingen besloten steden als Gent en Oostende om het vuurwerk af te lassen, maar in Brussel ging het spektakel wel door. De kijklustigen konden het vuurwerk vanop vier plekken bewonderen.

Zone A bevond zich op het Paleizenplein, met toegang via de Koningsstraat, zone B was het Troonplein, met toegang via de Naamsepoort en de Regentlaan, zone C bevond zich in het Warandepark, met twee toegangen, via de Koningsstraat en via de Wetstraat en zone D was de Hertogstraat, tussen de Zinnerstraat en de Lambermontstraat, met toegang via de Wetstraat.

De verschillende zones werden vanaf 23.00 uur opengesteld voor het publiek, en iedereen kreeg de raad om vroeg genoeg naar één van de zones af te zakken.

In het hele gewest geldt van 23 december tot 9 januari een vuurwerkverbod, maar daar houdt lang niet iedereen zich aan, blijkt uit beelden op sociale media. Eerder op de avond onderschepten agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene een wagen vol met vuurwerk.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni