Archiefbeeld

Waar kan je paaseieren zoeken dit weekend?

HD
© BRUZZ
19/04/2019

Het paasweekend komt eraan en het ziet ernaar uit dat het weer mee zal zitten. Geen reden dus om de paashaas of -klokken dit jaar links te laten liggen. Brussel heeft heel wat te bieden aan kinderen (en hun ouders). Neem een kijkje hieronder voor een greep uit het aanbod.

Brussel-Stad

In het Belvue Museum kan je op zondag en maandag van 10 uur tot 18 uur terecht voor een zoektocht doorheen het museum. De avonturentocht tussen de museumstukken is voorbehouden aan kinderen tussen 3 en 12, begeleid door een volwassene. Reserveren op de website is verplicht.

Naar aanleiding van zijn 30ste verjaardag biedt ook het Stripmuseum een familiespel aan, op maat van kinderen rond 12 jaar. De kleintjes zullen misschien wel wat hulp van hun ouders nodig hebben. Na het spel krijg je een zakje paaseitjes. De spelletjes gaan doorlopend door op zaterdag 20 en zondag 21 april tijdens de openingsuren van het museum. Inschrijven op de website van het museum is verplicht en plaatsen zijn beperkt.

Anderlecht

Gedurende de hele vakantie kan je terecht met jouw kinderen in het Museum voor de Geneeskunde van de ULB. Doorheen het museum zijn er paaseitjes verstopt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Inschrijven is niet nodig maar deelname kost 2 euro per persoon.

Etterbeek

De iets avontuurlijkere ei-zoeker kan terecht bij Space Laser Game in Etterbeek op maandag 22 april van 10 uur ‘s ochtends tot 22u ‘s avonds. Voor 15 euro kan je ongelimiteerd spelen en op zoek naar chocolade in het labyrint.

Koekelberg

De gemeente en het Belgian Chocolate Village slaan de handen in elkaar voor een grote paasei-zoektocht op zondag 21 april. De zoektocht start om 10.30 uur en is voorbehouden voor kinderen van 3 tot 10 jaar oud. Maak je geen zorgen, volwassen kinderen kunnen voor een hapje en een drankje terecht bij Bar Eliza. Inschrijven is verplicht.

Schaarbeek

In het Josaphatpark kunnen kinderen van 2 tot 12 terecht voor een heuse konijnjacht met raadsels. Daarnaast is er nog een groot aanbod aan randevenementen, onder andere een dansoptreden en een springkasteel. Alles gaat door op zondag 21 april van 13 uur tot 17 uur. Let wel op, inschrijvingen zijn bijna afgelopen dus surf voor 12 uur op vrijdag naar de website van de gemeente of ga tot 16 uur langs bij de dienst Kinderen op de Haachtsesteenweg 226. Deelname kost 5 euro.

Vorst

In de overdekte speeltuin Stardustpark kunnen kinderen op zaterdag en zondag deelnemen aan een grote eierenjacht. Inschrijven is niet nodig maar je moet wel de ingangsprijs betalen.

Dit artikel kwam (onder meer) tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , pasen , kinderen , event

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni