Weinig Oekraïners op eerste Flixbus richting Kiev

20220418_Eerste flixbus richting Kiev van Noordstation Brussel
© BRUZZ
© BRUZZ

Maandagavond rond 21 uur vertrok de eerste Flixbus van het Noordstation in Brussel richting Kiev. De verwachte toestroom van Oekraïners bleef uit. Slechts twee oudere Oekraïense dames vertrokken richting hun thuisland.

Wie naar Kiev wil, kan daarvoor opnieuw de Flixbus nemen. De rit duurt bijna 42 uur met een overstap in Warschau. Er waren echter weinig Oekraïners te bespeuren maandagavond aan het Noordstation.

De volledige bus was zo goed als uitverkocht, maar slechts twee vrouwen waren van plan om naar Oekraïne te trekken. Zij wensten niet te reageren. De andere passagiers waren op weg naar Warschau of een van de andere vele tussenstops, waaronder het Nederlandse Maastricht en het Duitse Leipzig.

"Ik rij slechts tot in Warschau en ik weet niet hoeveel mensen daar de bus tot Oekraïne zullen nemen," laat de buschauffeur weten. Uit de website van Flixbus blijkt wel dat de bussen van Warschau naar Kiev de komende dagen bijna volzet zijn.

Zondag vertrok vanuit Antwerpen de eerste bus richting Oekraïne naar een dorp vlakbij de grens met Polen, maar ook daar was er geen grote toeloop aan Oekraïense passagiers.

Komende weken staat elke avond om 20u55 een bus naar Kiev gepland vanuit Brussel-Noord. Een rit kost ongeveer 85 euro per persoon. Tot en met donderdag lijken de bussen opnieuw bijna volzet te zijn, al is de vraag of het om Oekraïense passagiers gaat.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?