Werken aan nieuw fietspad Wetstraat gestart

JP , SG
© BRUZZ
05/05/2020
Updated: 05/05/2020 15.17u

Maandagnacht zijn de werken aan de Wetstraat begonnen om meer ruimte te creëren voor fietsers. De werken kaderen in de exitstrategie van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt, (Groen) die Brusselaars aanspoort de fiets te gebruiken om zo het openbaar vervoer te ontlasten.

Automobilisten moeten binnenkort rekenen op een rijstrook minder in de Wetstraat. De werken om de straat autoluwer te maken gingen maandagnacht van start. “De helden van de nacht werken aan een nieuw fietspad op de Wetstraat,” tweette Van den Brandt.

Het is bovendien niet de enige straat die wordt vernauwd. Op andere belangrijke invalswegen en verkeersassen, zoals de Louizalaan en de Keizer Karellaan, sneuvelen er ook baanvakken voor fietspaden. Er komt zo in totaal 40 kilometer extra fietspad bij.

'Radicale beslissingen'

Volgens de minister zijn de extra kilometers fietspad noodzakelijk als onderdeel van de exitstrategie. “Deze fase van de exitstrategie stelt ons voor grote uitdagingen,” vertelt Van de Brandt. “Radicale beslissingen zijn dan ook nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich in veiligheid en met voldoende afstand kan verplaatsen.”

"Laat het openbaar vervoer aan hen die het echt nodig hebben. Ben je gezond en fit, en is de afstand die je aflegt niet te hoog, neem dan de fiets. Zo slibt onze hoofdstad niet opnieuw dicht met auto's als scholen, winkels en bedrijven terug opengaan," luidt Van den Brandts boodschap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Wetstraat , exitstrategie coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni