Werknemers Logement Molenbeekois staken

© Dirk De Block via Twitter

Zo'n 70 werknemers van de socialehuisvestingsmaatschappij hebben vrijdag het werk neergelegd. Ze eisen overleg met de directie en de raad van bestuur. "De problemen bestaan hier al dertig jaar. We werken hier in een paternalistisch systeem", klinkt het bij de stakers.

Volgens La Dernière Heure nemen zo'n zeventig werknemers, de meerderheid, van de openbare vastgoedmaatschappij (OVM) Logement Molenbeekois deel aan de staking. "Wij staken tegen de directie en de raad van bestuur", zegt een staker aan BX1. "Wij klagen de discriminatie, het machtsmisbruik en het favoritisme van de directie aan", klinkt het nog.

De staking volgt een week nadat de definitieve resultaten van de audit van Logement Molenbeekois bekend raakten. De auditeurs spraken in hun verslag over een 'extreem risico', onder meer wat het personeelsbeleid van de OVM betreft. “De incoherentie in het loonbeleid zorgt voor een klimaat van ontevredenheid tegenover de algemene directie en voor interne spanningen bij het personeel,” klonk het in de audit.

Maandag 4 februari zit de voorzitter van de raad van bestuur Michel Eylenbosch samen met het personeel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?