Werkonderbreking bij Swissport wegens ongerustheid over asbest

Bij Swissport Cargo, de afhandelaar van vrachtvliegtuigen op Brussels Airport, heeft het personeel van een magazijn rond 16.00 uur het werk neergelegd. Dat zegt Hans Elsen van vakbond ACV Puls. Bij renovatiewerken zou asbest zijn aangetroffen en het bedrijf zou niet de nodige maatregelen nemen.

De werken zijn al maanden bezig, zegt Elsen. De inspectie zou op meer dan honderd plaatsen asbest hebben aangetroffen. De vakbonden eisen dat de werken worden stopgezet en dat een gespecialiseerde firma ingeschakeld wordt als er nog asbest zou zijn.

"Als de mensen daar de laatste maanden gewerkt hebben in een stofwolk met asbestdeeltjes, moet het bedrijf ook zijn verantwoordelijkheid opnemen", vindt Elsen.

Volgens de vakbonden wijzen Swissport, luchthavenuitbater Brussels Airport Company en de aannemer van de werken naar elkaar. Als de directie niet ingaat op de eisen, dreigen de bonden ermee dat ook de nachtploeg niet aan de slag gaat. Om 19.00 uur is er een vergadering gepland met de directie, zegt Elsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?