(archiefbeeld)

Werkonderbreking bij zevental Carrefour-supermarkten in het Brusselse

© Belga
25/06/2021

Vrijdagochtend werd in een aantal supermarkten van Carrefour in het Brusselse en in Waals-Brabant (Waterloo) het werk neergelegd. De directie bevestigt dat zeven winkels hierdoor gesloten zijn. Aanleiding voor de actie is onenigheid over de maaltijdcheques, zegt de christelijke vakbond.

Het personeel is boos omdat de ingevoerde verhoging van die maaltijdcheques tijdens de coronapandemie, alweer wordt afgeschaft. Hoe lang de actie zal duren is niet bekend. "We willen met de directie rond de tafel zitten", zegt Manu Gonzalez van de CNE. "Er is een cao ondertekend die eind juni afloopt. Maar we willen die verlengen, want een voltijds medewerker dreigt anders 840 euro aan koopkracht te verliezen".

Of de actie nog een hele dag zal aanslepen, is niet bekend. Volgens de vakbondsman is het zeker niet de bedoeling om door te gaan "tot de finish".

De directie reageert verrast op de staking en betreurt dat die er gekomen is zonder aanzegging. Ze toont zich wel bereid om rond de tafel te gaan zitten.

De betrokken Carrefour-winkels zijn die van Europe (Sint-Pieters-Woluwe), Etterbeek, Tomberg (Sint-Lambrechts-Woluwe), Marius Renard (Anderlecht), Boondael (Elsene), Molière (Elsene) en de winkel in het centrum van Waterloo.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni