Wie helpt de Brusselse reuzen verplaatsen?

© YouTube

De Bruegel-Marollenvereniging zit met de handen in het haar: er zijn te weinig mensen om de Reuzenfamilie te verplaatsen voor de Bruegelfeesten deze zondag. Wie deze donderdag de Reuzen kan helpen overbrengen van de Hortagalerij naar de Hoogstraat, mag zich zo snel mogelijk melden bij de vereniging.

Na de grote zoektocht van begin 2017 hebben de Reuzen een onderkomen gevonden in de Hortagalerijen, onder het Centraal Station. Daar kunnen ze voorlopig nog een goed jaar blijven, maar voor de Bruegelfeesten zondag 17 september moeten ze tijdelijk naar hun uitvalsbasis in de Hoogstraat overgebracht worden.

En daar zijn voorlopig nog niet genoeg mensen voor, vertelt Michel Deschuytere van handelaarsvereniging Bruegel-Marollen, die de Reuzenfamilie onder haar hoede neemt.

“Normaal gezien rekenen we op daklozenorganisatie les Copains du P’tit Bitume, maar de verantwoordelijke is ziek en kan de groep dus niet aansturen,” legt Michel Deschuytere uit. “We zijn dus dringend op zoek naar andere vrijwilligers die de Reuzen op wieltjes naar de Marollen kunnen brengen.”

“In principe zullen we de Reuzen donderdag 14 september verplaatsen van de Hortagalerijen naar de zaal in Hoogstraat 67. Tenzij het te hard regent, dan doen we het vrijdag,” zegt Michel.

Wie kan helpen, mag Michel Deschuytere contacteren op 02 511 33 74 of via www.bruegelmarolles.info.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?