Wijkcomité Alhambra: 'Stad komt afspraken niet na'

© Comité Alhambra
De stad Brussel komt haar afspraken om meer te patrouilleren in de Alhambrawijk niet na. Dat zegt Jan Leerman van het wijkcomité. Met Freddy Thielemans (PS) als burgemeester zal er nooit iets veranderen, denkt hij.

In juni was er een open vergadering met de politie en de stad. Toen was afgesproken dat de politie scherper ging toezien op de prostitutie in de wijk. Het politiereglement zou ook uitgehangen worden. Maar dat is allemaal niet gebeurd.

"We wachten af wat er nu gebeurt met burgemeester Freddy Thielemans, want volgens ons zit daar het probleem", zegt Leerman aan FM Brussel. "Het klinkt misschien cru, maar we hopen op een nieuwe burgemeester die de zaken aanpakt. Thielemans kent de situatie, hij woont zelf in de buurt, en toch blijft het enorm lang duren en worden de beloftes niet uitgevoerd."

In de Alhambrawijk klagen bewoners al langer over de overlast die de straatprostitutie met zich meebrengt. Het OCMW van de Stad Brussel kocht onlangs het gebouw waarin café Tropicana huist, wat een verzamelplaats voor prostituees is. Maar het huurcontract van de uitbater loopt nog een paar maanden, dus de Stad kon het café niet sluiten.

Minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (CDH) laat intussen weten de wet op de prostitutie strenger te willen toepassen. Ze wil misdrijven en uitbuiting aanpakken door meer verantwoordelijkheid te leggen bij de klanten van de prostituees.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?