| De Koningslaan in Vorst

Wilde granen om vogels aan te trekken in de Koningslaan

EDB
© BRUZZ
12/06/2020

In het kader van een stadsvernieuwingscontract introduceren de gemeenten Sint-Gillis en Vorst weldra mogelijk wilde granen in de Koningslaan. Verder denken de gemeenten ook aan kippenrennen en een broodoven. Die moeten niet enkel de biodiversiteit verhogen, maar ook het composteren en de menselijke verbinding een duwtje in de rug geven.

Het doel van het project is plekken die eerder verwaarloosd waren, opnieuw te vergroenen en te verduurzamen. Om daarin te slagen, rust het inititiatief op drie pijlers, legt schepen van Duurzame Ontwikkeling Jos Raymenants (Ecolo-Groen) van Sint-Gillis uit.

"Ten eerste willen we de biodiversiteit in deze straat verhogen door bijvoorbeeld bepaalde vogelsoorten, die nu dreigen te verdwijnen, opnieuw aan te trekken. Het aanplanten van wilde granen zal daar ook een steentje toe bijdragen", aldus Raymenants.

"Daarnaast willen we de mensen ook meer aanmoedigen om te composteren. Daarvoor denken we aan het plaatsen van kippen, ook om pedagogische redenen. Waar die kippenrennen precies zullen worden geplaatst, is nog niet bepaald. Ze komen in de perimeter van het stadsvernieuwingscontract, maar niet in de Koningslaan zelf, of in de openbare ruimte."

Tot slot denken beiden gemeenten er ook aan om een (mobiele) broodoven te plaatsen. "Hierbij is het vooral de bedoeling om bewoners met verschillende achtergronden opnieuw samen te krijgen. Met de oogst van de wilde granen kunnen zij samen brood bakken."

Het project heeft een looptijd van twee jaar, en moet nog opgestart worden. "Vermoedelijk kunnen we er vanaf september mee aan de slag," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Samenleving , stadsvernieuwingscontract , Jos Raymenants , Ecolo-Groen , kippen , wilde granen , broodoven

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni