Wilde vuurpijl steekt dak Paleis 6 in brand tijdens vuurwerk van Laken

© PhotoNews
| Archiefbeeld

Tijdens het vuurwerk van Laken is vrijdagavond een vuurpijl afgeweken van zijn baan en terecht gekomen op het dak van een van de paleizen. De brandweer, die preventief aanwezig was, kon de brand snel onder controle krijgen: “Dit is extreem uitzonderlijk.”

Omdat het dak van het paleis bedekt is met een synthetische bescherming laag om het water buiten te houden vatte het vrij snel vuur. De aanwezige pompiers merkten de brand op tegen het einde van de vuurwerkshow. Ze kon de brand vrij snel stoppen door 25 vierkante meter van de laag te verwijderen. Er werd ook versterking opgeroepen.

Volgens Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer, is dit een zeer uitzonderlijke situatie. “Een vuurpijl wijkt niet zomaar af van zijn pad, waarschijnlijk gaat het om een technisch mankement,” vertelt hij aan BRUZZ. Er was op geen enkel moment een gevaar voor de toeschouwers.

“De brandweer is altijd preventief aanwezig bij een vuurwerk en er wordt altijd een perimeter ingesteld. Als er te veel wind is, wat gisteren niet het geval is, wordt het vuurwerk afgeblazen.” De vuurwerkshow werd voortgezet. Ook de laatste show van 'Vuurwerk in Laken', op 23 augustus, zal gewoon plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?