Winteropvang gaat van start

© PhotoNews
| Winteropvang Samusocial
Updated: 15-11-2018 - 17:18

Vanaf donderdag start Samusocial met zijn traditionele winteropvang voor daklozen. De organisatie zorgt voor een extra capaciteit van zo’n 600 tot 800 extra bedden wanneer de winter zijn piek zal bereiken.

De verhoging van de capaciteit zorgt ervoor dat er in totaal tussen de 1.000 en de 1.200 mensen zullen kunnen overnachten in de centra van SamuSocial. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de gewone opvang. Het aantal plaatsen zal afhankelijk zijn van het weer, laat Samusocial weten.

Zo gaat er nu al een nieuw centrum open in de Koningsstraat, dat 200 plaatsen vrijhoudt voor families. Het gebouw wordt ter beschikking gesteld door het OCMW van de Stad Brussel. In het huidige Poincaré-centrum in Anderlecht komen 300 extra plaatsen voor alleenstaanden. De honderd gezinnen die er momenteel verblijven, krijgen een plaats in het het nieuwe gebouw in de Koningsstraat.

'Niet meteen vol'

“Wanneer we dit optellen bij de 378 plaatsen die er altijd zijn, zullen er vanaf 15 november 878 plaatsen zijn”, zegt woordvoerster Marie-Anne Robberechts aan BRUZZ. “De bedoeling is om later deze winter nog een derde centrum te openen voor alleenstaande mannen.”

Daklozen kunnen hun plaats reserveren via het gratis nummer 0800 - 99.340. “We verwachten dat er direct heel wat meer mensen zullen aankloppen bij ons, maar het is niet zo dat we onmiddellijk vol zullen zitten”, aldus Robberechts.

Bekijk ook onze tv-reportage:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?