Winteropvang Le Chauffoir in Schaarbeek opent opnieuw de deuren

© BRUZZ

Op 12 november opent Le Chauffoir opnieuw de deuren. Daklozen en slechtbehuisden kunnen er vanaf dan overdag terecht voor een kleine maaltijd en wat rust en contact met anderen. Primeur: de Chauffoir zal dit jaar ook in het weekend open zijn tot aan het begin van de namiddag.

Het is het achtste jaar op rij dat het OCMW de Chauffoir organiseert in samenwerking met het Belgische Rode Kruis. Zoals altijd zijn er koffie, soep, boterhammmen, eieren en fruit te verkrijgen.

Deze winter kunnen bezoekers zich echter aan een aantal nieuwigheden verwachten. In de eerste plaats zal de opvang langer open zijn. Op weekdagen blijven de deuren open tot vier uur ‘s namiddags.

Als grote primeur zal de Chauffoir in het weekend open zijn tot aan het begin van de namiddag. Ook zal het team van maatschappelijke werkers van het OCMW uitgebreid worden met een maatschappelijk assistant.

Tot slot wordt dit jaar een andere locatie ter beschikking gesteld. Vanaf 12 november kan iedereen terecht in de Charles Gilisquetlaan 147.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?