Winterpret/Plaisirs d'hiver in december 2022: de jaarlijkse kerstmarkt met de draaimolen op het Sint-Katelijneplein

Winterpret aan Brouckèreplein en Grote Markt verlengd tot 7 januari

© BRUZZ
26/12/2023

Stad Brussel verlengt een deel van de Winterpret-activiteiten tot 7 januari. Nog een week langer kan je dus terecht in het après-skidorp op het Muntplein, gaan genieten van de lichtshows op de Grote Markt of gaan schaatsen en curlen op het De Brouckèreplein.

Eind november werd de 23ste editie van Winterpret afgetrapt met tal van evenementen en installaties zoals het reuzenrad op de Vismarkt, de schaatsbaan op het De Brouckèreplein, de houten chalets met glühwein en raclette en de draaimolens. Dit jaar waren er echter ook tal van nieuwe elementen zoals een lichtshow georganiseerd door de elf autochtone naties van Quebec.

Het evenement loopt intussen stilaan ten einde, maar in een persbericht kondigt Stad Brussel dinsdag aan dat de festiviteiten op het De Brouckèreplein, het Muntplein en de Grote Markt nog worden verlengd tot en met 7 januari. “Het leek ons belangrijk dat de gezinnen die in Brussel blijven tijdens de kerstvakantie konden blijven nagenieten van de magie van de feestdagen en van Winterpret”, zegt burgemeester Philippe Close (PS).

Nog een week langer kan je dus terecht in het après-skidorp op het De Brouckèreplein om te schaatsen of te curlen. Om het evenement in stijl af te sluiten, wordt er in samenwerking met Plein Publiek nog een Disco on Ice-avond georganiseerd op de ijsbaan op zaterdag 6 januari 2024 van 18.00 tot 22.00 uur. De Grote Markt viert tot die datum ook feest, met de licht- en geluidshow, de kerstboom en de kerststal. De kerstmarkt blijft nog open tot 31 december.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni