‘Winterpret’ bovenaan lijst 'Beste kerstmarkten ter wereld'

Winterpret
© Kevin Van den Panhuyzen
© Kevin Van den Panhuyzen

Reiswebsite Big 7 Travel vindt de kerstmarkt van de Brussel de beste ter wereld. Brussel eindigt nog voor Berlijn en Dresden op de eerste plaats in hun top 10.

De beste traditionele of ambachtelijke cadeaus, nippen aan glühwein of smullen van schnitzel: de Big 7 testte wereldwijd kerstmarkten en maakte een top 10. Na Brussel volgen Berlijn (2), Chicago (3), Frankfurt (4) en Wenen (5), Dresden (6), Krakau (7), Galway (8), Zagreb (9) en Sibiu (10).

Om de top tien te maken hield Big 7 Travel rekening met verschillende factoren: een gevarieerd aanbod van verkopers, de kwaliteit van het eten, welke vormen van entertainment er zijn en de originaliteit van lokale tradities. Maar ook enkele meetbare gegevens werden meegenomen, zoals populariteit op sociale media en bezoekersaantallen.

Big 7 Travel is een reiswebsite die veel lijstjes maakt van reisbestemmingen. De website noemt zichzelf een alternatief voor de combinatie van reiswebsites als TripAdvisor, Foursquare en Google Reviews, want de site helpt reizigers snel om de leukste plekken te vinden in een nieuwe stad en dat vaak in lijstjes van 7. Je vindt er ook eerdere berichten over Brussel terug: 'The 7 Best Places For Coffee In Brussels' of '7 Interesting Facts About Manneken Pis In Brussels.'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?