Woontoren voor nieuwe Deltawijk

© Assar Architects

De nieuwe wijk bij het bus- en metrodepot Delta is volop in ontwikkeling. Na het Chirec-ziekenhuis begint nu ook een tweede project vorm te krijgen: Deltaview, een groot wooncomplex met een toren van zo'n 75 meter hoog.

De Deltawijk in Oudergem is in volle beweging. Wat vroeger een desolate vlakte was, begint langzaam een stadswijk te worden. In het nieuwe complex Deltaview moeten maar liefst 211 appartementen komen, van studio's tot penthouses. Die worden verdeeld over een sokkel en een toren van 22 verdiepingen, wat omgerekend zo'n 75 meter hoog is. Zoals zowat elk nieuw project pakt het uit met het feit dat het een passiefbouw wordt.

In het complex zal er plaats zijn voor winkels en een zorgtehuis. Er is ook ruimte voor (nog meer) studentenwoningen. Die markt zit duidelijk in de lift, want er vlak naast staat al een gerenoveerd kantoorgebouw dat een studentenresidentie werd. Aan metrostation Beaulieu is ook een groot kotenproject gebouwd in een oud kantoorgebouw.

Projectontwikkelaar Willemen zal de toren bouwen naast het Chirec-ziekenhuis, de grond waarop dat moet gebeuren is eigendom van het ziekenhuis. De oppervlakte moet renderen. Het ontwerp is van Assar, dat ook het ziekenhuis ontworpen heeft.

Mega-parking
Wie recent nog langs de Triomflaan reed, heeft misschien gezien dat er al volop gebouwd wordt. Die werken zijn niet voor het wooncomplex, maar voor de parking die eronder komt. En die is enorm, want ook gebruikers van het ziekenhuis moeten er hun auto kwijt kunnen. Er komen vijf verdiepingen, enkel de bovenste zal voor bewoners van de toren zijn. Boven op de parking verschijnt later het wooncomplex.

Later, want er is nog geen bouwvergunning voor het complex. Die moet er eind dit jaar zijn. De projectontwikkelaar wou daarom liever niet communiceren over het project. Ondertussen staan de appartementen wel al te koop op verschillende immosites, zoals Immoweb of Sorimo.

In de zomer van 2016 stelde de Brusselse regering nog een plan voor dat de toekomstige ontwikkelingen op de Deltasite beschrijft. Zo komt er ook ruimte voor een postsorteercentrum.

woontoren Deltaview
© Assar Architects
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?