Woonzorgcentra Neder-Over-Heembeek verzamelen dopjes voor blindengeleidehonden

© LDC Neder-Over-Heembeek
| De flyer van de actie.

Verschillende woonzorgcentra in Neder-Over-Heembeek gaan een jaar lang dopjes inzamelen. Met die actie hopen ze in totaal 55.000 euro op te halen voor blindengeleidehonden, en tegelijk eenzaamheid tegen te gaan.

Het Lokaal Dienstencentrum voor senioren is de initiatiefnemer van deze actie. Het geld dat zij samen met de woonzorgcentra inzamelen gaat naar Vrienden der Blinden, een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. Daarnaast is de actie ook bedoeld om de burger weer naar buiten te laten komen en het sociaal leven weer op gang te brengen.

Elke laatste vrijdag van de maand worden er containerzakken gezet op het Peter Benoitplein. Ook bij verschillende winkels en cafés komen er inzameltonnen. Daarin kunnen burgers hun dopjes deponeren. Op elke zak staat de naam van een woonzorgcentrum. “Via deze actie willen we de rusthuizen weer positief in beeld brengen. Het afgelopen jaar is de beeldvorming helemaal veranderd, mensen zijn zelfs bang van rusthuizen”, zegt Conny Roekens van het Lokaal Dienstencentrum.

Het woonzorgcentrum dat de meeste dopjes heeft verzameld, wordt in april 2022 getrakteerd op een muziekavond. De eerste dag was alvast zeer succesvol. “Het is echt een overrompeling. De solidariteit van de mensen is enorm.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?