Xavier Taveirne stopt als nieuwsanker en vervangt Sven Pichal als consumentenexpert VRT

© Belga
27/10/2023

Nieuwsanker van 'VRT NWS Journaal' en voormalig BRUZZ-presentator Xavier Taveirne presenteert vanaf 8 januari een nieuw consumentenprogramma op Radio2. Hij zal elke weekdag te horen zijn tussen 9 en 10 uur. Een naam voor het programma is er nog niet.

De VRT schuift de 42-jarige Taveirne naar voren als het gezicht op vlak van consumentenzaken. De radio- en televisiepresentator is al ruim 14 jaar actief bij VRT en werkte eerder ook zo'n 11 jaar voor BRUZZ en TV-Brussel.

"Xavier zal nu ook op VRT NWS, VRT MAX en andere VRT-merken als consumentenexpert de Vlaming bijstaan. Consumentenbelangen behartigen behoort tot het DNA van de publieke omroep", zo klinkt het aan de Reyerslaan.

"VRT wil op al haar platformen de consument zo goed mogelijk informeren", zegt Taveirne. "En daar hebben we gelukkig veel kennis voor in eigen huis. Daarom zal ik met een team van experten op zoek gaan naar manieren om het leven beter te maken."

Het vorige consumentenprogramma van de VRT, 'De inspecteur', kwam eind augustus tot een abrupt einde nadat presentator Sven Pichal opgepakt werd op verdenking van het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni