Zebra ‘Sam’ mag in het Zuidstation blijven

© Twitter Lynton Jones
| De zebra op het terras in het Zuidstation toen het nog Sam's Café was.

Het beroemde plastic paard met zebrakostuum dat al sinds jaar en dag een oogje in het zeil houdt bij het Sam’s café in het Zuidstation, heeft geluk. Sam moest sneuvelen omdat het café van eigenaar wisselt, maar mag nu dankzij een succesvolle campagne op sociale media toch blijven.

Een petitie voor het behoud van het edele dier verzamelde maar liefst 1.000 handtekeningen, weet de krant The Brussels Times. De Britse keten Pret à Manger – die de ruimte waar Sam momenteel staat – binnenkort overneemt, liet daarop weten dat het zebrapaard mag blijven staan.

“We luisterden naar de feedback en ik ben verheugd aan te kondigen dat Sam ons team zal vervoegen in het Zuidstation," zegt Michael Haley van Pret à Manger. “Hij zal nieuwe klanten naar onze winkel leiden.”

In december liep het contract van Sam’s café in het Zuidstation af. Britse keten Pret à Manger zou de ruimte overnemen, maar liet toen meteen weten het grote beeld niet te willen behouden.

Daarop volgde een lawine aan protest. Voor heel wat reizigers is het zebrapaard in de loop der jaren immers uitgegroeid tot een vast trefpunt in het station.

Café Prêt in het Zuidstation, met de bekende zebra die werd overgenomen toen de plek nog Sam's Café heette. Een herkenbaar punt voor afspraken met mensen die Brussel niet zo goed kennen
© BRUZZ
| Café Prêt in het Zuidstation, met de bekende zebra die werd overgenomen toen de plek nog Sam's Café heette. Een herkenbaar punt voor afspraken met mensen die Brussel niet zo goed kennen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?