De eerste fase van het Zennepark, tussen de Helihavenlaan en de Masuistraat, is zaterdagmiddag officieel ingehuldigd. De promenade was al twee maanden klaar, maar de overheid wachtte tot een ernaast gelegen privé-bouwwerf klaar was.

De inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van de minister van Leefmilieu en Energie Céline Fremault (CDH), en van de Brusselse schepenen Ans Persoons (SP.A) en Ahmed El Ktibi (PS) en hun Schaarbeekse collega Mohamed El Arnouki (CDH).

De nieuwe promenade - want het park is nergens breder dan 15 meter - volgt de oude bedding van de Zenne, vandaar de naam. Het park moet een oase van rust worden in een drukke wijk in volle verandering. Het is een wijk met een gebrek aan groene ruimten die hinder ondervindt van de omliggende infrastructuur. Het park biedt de buurtbewoners een gezellig stukje groen, dat toegankelijk is voor voetgangers en ''langzame fietsers''.

De promenade wordt in drie fasen aangelegd en zal in 2018 klaar zijn. Ze zal dan door het hart van drie huizenblokken van de Masuiwijk lopen, in het gebied tussen de Helihavenlaan en de Paleizenstraat. Op langere termijn wordt het park hoogstwaarschijnlijk doorgetrokken tot aan het kanaal.

Het lineaire park past in het Gewestelijke Groene netwerk en creëert op deze manier een doorgang voor zachte mobiliteit die het Gaucheretpark (zuidoever van het kanaal) met de 21 juli-square (noordoever van het kanaal) verbindt en de biodiversiteit valoriseert.

Deze namiddag zijn er nog activiteiten voor kinderen, en een vieruurtje voor de buurtbewoners.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni