| Politie op Brussels Airport Zaventem in 2021.

Zes maanden cel voor Zweed die door het lint ging na missen vlucht

© Belga
12/10/2023

Een Zweedse man is donderdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 400 euro, beiden met uitstel, omdat hij in december 2022 op Brussels Airport twee politieagenten had verwond. Die hadden hem opgepakt omdat hij amok had gemaakt nadat hij zijn vlucht had gemist.

De man had zich aangeboden aan de verkeerde gate en had daardoor zijn vlucht gemist. Toen hij daarover herrie maakte, werd hem herhaaldelijk gevraagd de luchthaven te verlaten. Aangezien dat niet mocht baten, besloot de politie hem op te pakken.

Bij de overbrenging naar het cellencomplex liep het echter volledig fout. De Zweed slaagde erin zowel zijn boeien als zijn veiligheidsgordel los te maken, waarna de agenten hem opnieuw probeerden te overmeesteren. Daarbij trapte, sloeg en beet de Zweed hen, zodat beide agenten na de feiten twee weken arbeidsongeschikt waren.

Het parket Halle-Vilvoorde eiste voor die feiten een gevangenisstraf van vier maanden, maar de advocaat van de Zweed pleitte voor een opschorting.

"Mijn cliënt was veel te vroeg op de luchthaven aangekomen en besloot dan maar iets te gaan drinken", klonk het. "Ik vrees dat hij het alcoholgehalte van onze Belgische bieren onderschat heeft, want hij dronk vier Duvels, een glas wijn, en een glas whisky, en was nadien natuurlijk dronken, waardoor hij zijn vlucht miste. Hij is dan door het lint gegaan, waarvoor hij zich schaamt en al een dag nadien zijn verontschuldigingen heeft aangeboden."

De rechtbank had weinig oren naar die uitleg en legde de man aan gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 400 euro op, al werd er wel uitstel verleend voor beide straffen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Brussels Airport, agressie, luchthaven

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni