| De luxueuze bar van Hotel Métropole in 2003

Zetels, portierspetten en opgezette pauwen: hotel Métropole verkoopt inboedel

SD
© BRUZZ
18/03/2023

Het iconische Hotel Métropole op het Brouckèreplein houdt een openbare verkoop van het meubilair op 30 maart. Het gaat daarbij niet alleen om zetels en tafels, maar even goed gaan portierspetten en -jassen, een opgezette pauw en een bagagetrolley de deur uit. Het hotel zal na een grondige renovatie de deuren heropenen in 2025.

Gehele bar- en receptiemeubels, portretten van de koninklijke familie, weelderige lusters en verschillende meubels uit de presidentiële suite. Het zijn maar een paar van de tientallen meubels, decoratiestukken, keukengerief en kledingstukken die te vinden zijn op de openbare veiling.

Sommige stukken zijn eerder voor de verzamelaar, zoals oude sleutels, naamplakkaten van de suites of een bagagekarretje van het Hotel Métropole.

Voor de echte fans zijn er zelfs de iconische outfits van de hotelportiers. Zo staan de typische rode vesten, portiermantels of petten en hoeden met het officiële opschrift ‘Hotel Metropole’ te koop.

Wie liever wat nieuw keukengerief heeft, vindt er ook servies - van borden en allerlei bestek tot melkkannetjes. Maar niettemin staan er ook kaptafels, een stenen beeld en de grote valse kerstboom tussen.

Hotel Métropole is een iconisch Brussels hotel in emblematische belle-époquestijl uit 1895. Het hotel belandde echter in slechte papieren na een opeenstapeling van tegenslagen zoals de werken aan de Brusselse voetgangerszone, de aanslagen en de coronapandemie en bleef jarenlang gesloten.

Het hotel werd daarom in december overgenomen door investeringsfonds Lone Star Fund en zal worden uitgebaat door het Franse bedrijf Centaurus Hospitality Management.

Wie geïnteresseerd is in de veiling, kan zich hier inschrijven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni