Hotel Métropole op het De Brouckèreplein.

Iconische hotel Métropole heropent in 2025

© Belga - BRUZZ
22/11/2022
Updated: 22/11/2022 10.34u

Het iconische Hotel Métropole, op het De Brouckèreplein, heropent in 2025 de deuren na een grote renovatie. Het hotel is overgenomen door investeringsfonds Lone Star Fund en zal worden uitgebaat door het Franse bedrijf Centaurus Hospitality Management. 'Daarmee is de toekomst van het hotel op lange termijn verzekerd,' klink het.

Hotel Métropole - in zijn emblematische belle-époquestijl uit 1895 - was een van de laatste grote Brusselse hotels in privéhanden. Maar in april 2020 werden de hotelactiviteiten gestaakt. De werken aan de Brusselse voetgangerszone, de aanslagen en de coronapandemie maakten dat het hotel in slecht weer belandde.

Om het hotel in leven te houden, bleven de familiale aandeelhouders wel verschillende activiteiten organiseren (seminaries, filmopnames en tentoonstellingen) en heropenden ze de brasserie via een tijdelijk huurcontract.

De familie Bervoets verkoopt haar zaak aan het De Brouckèreplein nu aan investeringsfonds Lone Star Fund. Dat weet de zakenkrant L'Echo. Het hotel zal worden uitgebaat door het Franse bedrijf Centaurus Hospitality Management. Bedoeling is in het laatste kwartaal van 2025 de deuren te heropenen, na een grondige renovatie.

Toekomst als hotel verzekerd

“We hebben altijd de ambitie gehad om het gebouw, dat gedeeltelijk op de monumentenlijst staat, zijn hotelbestemming terug te geven zodra de economische en toeristische situatie van Brussel dit toeliet,” laat Charles-Henry Bervoets, bestuurder van de NV Hotel Métropole, weten in een persbericht.

“Na meer dan een eeuw onafhankelijk te zijn geweest, waren wij ervan overtuigd dat de toekomst van het hotel binnen een meer internationale hotelketen ligt," gaat het verder. "De kopers deden ons een voorstel dat de toekomst van het gebouw op lange termijn verzekert en de oorspronkelijke bestemming ervan respecteert." (Lees verder onder de tweet)

Brussels burgemeester Philippe Close kondigde de heropening ook aan op Twitter.

De overname van Hotel Métropole NV, dat vandaag nog 10 mensen in dienst heeft, omvat een groot vastgoedcomplex dat zich uitstrekt van het De Brouckèreplein tot de Nieuwstraat. De overname omvat naast Hotel en Café Métropole ook negen commerciële ruimtes gelegen aan de Nieuwstraat, waarin momenteel confectie- en cosmeticazaken zijn gevestigd.

De effectieve overname vind eind december 2022 plaats. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni