| Café Métropole is weer open (archiefbeeld)

Iconische Café Métropole opnieuw open: 'Nog niet alles staat op punt'

Kris Hendrickx
© BRUZZ
24/06/2022

Het luxueuze Café Métropole aan het De Brouckèreplein is opnieuw open. Een van de bekendste brasserieën van Brussel is momenteel aan het proefdraaien, want het personeel is nog niet voltallig en de menukaart staat nog niet op punt. Maar voor een koffie of goed glas op het terras kan je er wel al terecht. "Over enkele weken wordt het nog beter."

Wie deze dagen langs het de Brouckèreplein passeerde merkte het wellicht al op: het Café Métropole is opnieuw open en wel sinds vorige week donderdag. Liefhebbers van een zekere grandeur kunnen er opnieuw terecht voor een drankje binnen of op het terras. De luxueuze brasserie uit 1890 in het gelijknamige hotel (dat nog gesloten blijft) ging de voorbije jaren twee keer dicht wegens een gebrek aan klanten, maar vond nu toch een nieuwe uitbater.

"We zijn open, maar tegelijk ook nog aan het proefdraaien," legt Alexandre Lopes Pontes uit. "Er duiken nog wel wat technische probleempjes op, het personeel is nog niet voltallig en genoeg tweetalig en ook onze menukaart staat nog niet op punt. We willen echte kwaliteit leveren."

Oude liefde

Voor Lopes Pontes is de heropening een terugkeer naar een oude liefde. "Ik stond al eens aan het hoofd van de vroegere brasserie tussen 2007 en 2013. Een aanzienlijk deel van het personeel werkte trouwens ook voordien al in Café Métropole.

De voorbije jaren moest Café Métropole verschillende keren de deuren sluiten. De coronacrisis betekende een harde klap, de sluiting van het hotel hielp niet en ook de afwezigheid van andere publieksmagneten op het plein was volgens de vorige uitbater een probleem. "Maar ik voel aan veel dingen dat we nu in een veel betere periode zitten," zegt Lopes Pontes. "Ik hoor dat van veel mensen in mijn netwerk."

De Stad maakt zich ook sterk dat het plein in de nabije toekomst wel een levende plek wordt: het Continentalgebouw (bekend van de ondertussen gedoofde Coca-Colareclame) krijgt binnenkort een nieuwe invulling en ook het Brouck'R-project (met woningen, een hotel en kantoren) aan de overzijde van Café Métropole moet binnenkort voor meer leven zorgen. Bovendien krijgt het plein ook nog een kunstwerk, al is vandaag nog niet beslist welk werk dat wordt.

Over de toekomst van luxehotel Métropole in hetzelfde gebouw heerst vandaag nog steeds onduidelijkheid.

Café Métropole afgelopen weekend (copyright DVLKO)

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni