1763 Metropole 20

| Het terras van café Métropole (archief).

Aandeelhouders: ‘Hotel Métropole en De Brouckèreplein hebben nog toekomst’

GR
© BRUZZ
21/02/2022

Volgens de aandeelhouders van Café Métropole is er nog een toekomst voor het icoon van de Brusselse horeca. “We zijn ervan overtuigd dat de Métropole opnieuw dienst kan doen als hotel en café. De herontwikkeling van de buurt rond het De Brouckèreplein zal daarbij helpen,” zeggen ze in een persbericht.

Op zaterdag 26 februari houdt uitbater Manuel Rodrigues ermee op in Café Metropole. En dat amper een jaar na de heropening. “Ik heb beslist om mijn pop-uplicentie voor het café niet te verlengen. Het is moeilijk om vandaag nog voldoende personeel te vinden en het De Brouckèreplein schrikt heel wat mensen af. Het leeft er niet en ’s avonds krioelt het er van daklozen en bedelaars.”

'De Brouckèreplein geen hinderpaal'

Het hotel Métropole is al gesloten sinds het begin van de coronapandemie in 2020. Maar in tegenstelling tot Rodrigues geloven de aandeelhouders wel nog in het voortbestaan van het Brusselse horeca-icoon.

“Er hebben de afgelopen twee jaar heel wat activiteiten plaatsgevonden in de Métropole: van filmopnames tot seminaries en zelfs de kortstondige heropening van het café. We zijn ons bewust van het historische karakter van dit gebouw en zijn ervan overtuigd dat het in de toekomst opnieuw dienst kan doen als hotel en café,” laten ze weten in een persbericht.

Het De Brouckèreplein hoeft daarbij ook geen hinderpaal te zijn. “Er wordt hard gewerkt aan de herontwikkeling van deze plek. Er zijn tal van lopende ontwikkelingsprojecten.” Dat zegt ook Brussels schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi). “Denk daarbij aan het bouwblok op de hoek met de Lakensestraat. Het is een van de vele investeringen die de buurt nieuw leven inblazen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, Samenleving, Métropole, aandeelhouders, toekomst, Hotel Métropole, Brusselse horeca, horeca, De Brouckèreplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni