| De Brandweer kwam deze ochtend ter plekke op de Edmond Machtenslaan in Sint-Jans-Molenbeek, waar een brand was ontstaan in een groot flatgebouw

Zeven personen bevangen door rook bij brand in Molenbeek

RV
© BRUZZ
07/03/2023

De Brusselse brandweer rukte dinsdagochtend uit voor een brand in een groot flatgebouw op de Edmond Machtenslaan in Molenbeek. De twaalfde verdieping werd geëvacueerd en zeven personen raakten bevangen door de rook, maar niemand moest naar het ziekenhuis. De brand is geblust.

Rond 6.30 uur deze ochtend kreeg de brandweer de oproep binnen. De brand was begonnen aan een elektrisch schakelpaneel. Via de technische leidingen ontstond de rookontwikkeling. Daarom moest de volledige twaalfde verdieping geëvacueerd worden.

Zeven personen raakten licht bedwelmd door de rook, maar niemand is naar het ziekenhuis overgebracht. Ook één brandweerman raakte bedwelmd, maar die kon snel weer verder werken. De brand is intussen volledig onder controle en geblust", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "We zijn de negende tot de dertiende verdieping van het gebouw nu aan het ventileren en controleren op de aanwezigheid van CO." De appartementen blijven bewoonbaar.

7467a248-whatsappimage2023-03-07at065350.jpeg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni